13 Ay 2 Haftadır

    Daha sevimli bir konuyla başlamak isterdim ama Asyacikla verdigim uyku savaşından sonra ancak bu yazı oldu:)
    Asyacigi 1 Şubat'ta Orlando'da 5 yıldızlı otel misali bir hastahanede doğurdum. 16 saat çektiğim sancılardan sonra gelen kucukhanim gercekten de o an herseyi unutturdu.
Yeni bir donem iste tam 19:18 te o an şahane gelen ağlamasiyla başlamıştı.
Hersey çok güzeldi, sanki o sancıları çeken ben değildim. Cok sukur minigimizin de benim de sagligimiz yerindeydi.
    Hosbes saatlerin ardından hastahane acı gercegi bize tekrar hatırlattı. Tüm ziyaretçilerin 10 da hastahaneyi terketmesi gerekiyor ve sadece 1 kisi anneye refakat edebilir.
Tatatatam!!! Kaldık mı kocacikla ve minigimizle birbasimiza. Annem kalsa birsey olsa İngilizcesi yok, ablam kalsa oğlu birlikte cocuk kesinlikle yasak, kuzenim deseniz ertesi gün okulu var. . Neyse kaldık basbasa ama Asya hariç bizim gözümüzden uykular akıyor 20s saattir ayaktayiz, benim çektiğim çığlıklarla dolu sancılar da cabası. Kocacikta o halim de çırpındı durdu tabi.
Eee neyapicaz biz simdi iki acemi ve yorgun savasci derken kapidan bir melek girdi! Bizi kontrole gelen hemsiremiz aynen soyle dedi; bebeginizin sizinle kalmasi uygun gorunmuyor, uyuyup dinlenin biz de bebeğinizi diğer bebeklerin yanına götürelim tabi isterseniz... Biran kocacikla
nasıl yani dercesine gozgoze geldik ve yok canım olmaz öyle şey dercesine de gözlerimizi geri kaçırdık. Ancak mantıklı düşünüp diğer tüm bebekleri de babamiz o odada görünce bunun hem bizim hem de bebeğimiz için en doğrusu olacağına karar verdik. Deseler inanmazdim hatta yapanı ayiplardim ama o halde bu seçenek size gökten inmiş bir vahiy gibi!
Hemşire Asya'yi alırken emzirme saatlerinde getireceğim dedi ve odadan ayrıldı. Daha hemşire kapıyı kapatırlken ben ve kocacik uyumaya başlamıştık.
O kadar perisanmisiz ki tekrar dönüpte verdigimiz kararı tartisamamisiz bile.
Ancak o tatlı derin uykumuzdan hastahaneyi inleten ağlama sesinin biz odaya doğru yaklaşması ile yarım saat sonra uyandık. Melek hemşire olmuştu cadı hemşire:) Kızcağız hernekadar belli etmesede Asya'yi susturamamanin verdigi basarisizliktanmidir yoksa diğer bebeklerin Asya yüzünden huysuzlanmasindanmidir bilinmez kuduruyordu. Resmen alın bebeğinizi bakım odasında diğer bebeklerle kalması uygunsuzdur çünkü hep ağlıyor deyip arkasına bakmadan çıktı gitti.
Sonra öğrendik ki bizim minik ortalığı birbirine katmış daha gittiği ilk dakikadan. Eeeee Amerikalı bebeğin ağladığı nerde gorulmus zaten öyle olsalar bukadar pespese ördek yavrusu gibi olmazlar.
    Demek isteyeceğim sudur ki Asya ilkgun neyse halen o !!! Uyumak istemez, ağlar ve susmaz, ortalığı çok guzel ayağa kaldırır :) Allah komşularımıza sabırlar versin!!!
Polis meselesini ve komsumuzu artık başka zamana anlatırım:)
Asya uyanmadan birazcık uyusam iyi olur ...


Not: Guvenlik konusunda nasil oldu da verdin ya cocugunu degistirselerdi ya cocugunu kacirsalardi gibi seyler dusunduyseniz. Imkansiz diye birsey yoktur ama yine de bu konuda cok guvendeydik. Cunku hastane ilk dogdugu anda cocugun ayagina bir kelepce takiyor ve bulundugu kattan hicbiryere cikaramiyorsunuz. Birakin servisten cikarmayi belli bir mesafe siniriniz bile cikis kapilariyla. Aninda alarm otuyor ve butun kapilar otamatik kiltleniyor. Vs vs. Sadece boyle dusunmus olmalisiniz diye aydinlatmak istedim :)

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails