Ne Yerde Ne Gokte Istemem Thy FINAL

     Sonuna geldik hikayenin, biliyorum okurken sizde benim kadar yasamis oldunuz...Ama sonuc elde var sifir...Yani benim yasadiklarim oyle kaldi biryerlerde, hicbirsey yapilmadi...Bunlari size aktarirken okurken tekrar cileden ciktim ya dedim ki en iyisi bunu bir gazete yazarina gondermek, bence iyi bir hikaye onlar icinde nedersiniz???Ama kime gondermeli, uzun zamandir Yilmaz Ozdil disinda internetten yazar okuyamiyorum...Onerilerinizi bekliyorum...Hepinize hicbirzaman boyle olaylar olmayacak sahane seyahatler diliyorum...

Birinci ve ikinci bolumu okumak isteyenler icin ;

Ne Yerde Ne Gokte Istemem Thy 1
Ne Yerde Ne Gokte Istemem Thy 2


     Yani politik davraniliyor. Cocuklu bayan bir umut bizden gelecek iyi haberleri bekliyor otel lobisinde ustelik onun Boston ucagi sabah 10.25 te.Bunlari anlatiyorum ama nafile.Koskoca Thy dedigimiz sirket ve karsisinda biz,hicbirsey yapmiyor.Cocuklu bayan o ucaga dogru yola koyuluyor,biz de kendi ucagimiz icin. Kadin aglaya aglaya ucaga dogru gidiyor cunku son bir kotu haber daha veriliyor,uzgunuz ama siz tekerlekli sandalyelik degilsiniz,anlatiyoruz derdimizi ama onlarda hicbirsey yapamayacaklarini soyluyorlar.
     Kaliyoruz 2 kisi,buarada oradaki bir yetkili de basimiza gelenleri soruyor ona da anlatiyoruz bu kacinci anlatis hatirlamiyorum inanin.O da birileriyle konusucagini soyluyor ve pasaportlarimizi istiyor,artik hic umudumuz kalmamis ya bekliyoruz iste oylesine. Uzgunum diyor bu kisi yapamadiysa kimse yapamaz zaten,siz bu ucaga binin.Artik dayanamiyorum ve beni geri Orlando'ya gonderin gitmek istemiyorum,iptal edin herseyimi diyorum ancak aldigim cevap yine Thy ile gorusmeniz gerekiyor .Artik korkmustum,sanki basima kotu birseyler gelecek gibi geliyordu zaten bir sure once dusen ucak beni iyice sogutmustu ucaklara karsi.Ustelik aileme surpriz yapmaya gidiyordum ben ama hic hevesim kalmamisti artik. Herseye ragmen United 944 no'lu 2:30 ucagina binmistik.Tabi artik ucak koltugu bize o kadar rahat gelmisti ki uyuyakalmisiz.Bir anonsla uyaniyorum ve bakiyorum ki 2 saat gecmis ve ucak halen yerinde.Bunun anlami,Frankfurt-Istanbul ucagi da kacti.Bu kadar da olmaz deyisinizi duyar gibiyim ama oluyormus iste ben de sizinle ogrendim.
     Ertesi gun Frankfurt tayiz. Malum yine birileri ile konusmak zorundayiz yeni ucusumuzu ayarlayabilmesi icin.Aman allahim galiba karsimizdaki kisi bir melek.O kadar yasananlardan sonra Sundus Movut hanim (frankfurt ticket counter) bizi aliyor ve havaalaninda business class icin ayrilan ozel bolumde agirliyor.O da halimize cok uzuldu cunku gercekten acinacak haldeydik,yuzumuzdeki bitkinlik herseyi anlatmaya yetiyordu.
     Orada ucaga binecegimiz vakit diger Boston'a ucan bayan ile karsilasiyoruz,oglu artik bitik durumda bizimle bile konusmak istemiyor cocuk.Yasasin artik Istanbul'a gidiyoruz derken bir darbede ucaga binerken yasiyorum.TK 1588 NOLU ucaga binerken El valizime resmen el koyuyorlar ucaga alamayiz bunu iceri vericez diyorlar.Bir hisimla hayir olmaz onun icinde benim ozel degerli esyalarim var vermem diyorum onlar cekip aliyorlar bile.Aman tanrim o ara sinir krizi geciriyorum ve ortaligi birbirine katiyorum ,yapabildigimiz tek anlasma icindekileri elime almak oluyor.Boyle bir rezillik olabilir mi milleti dolu posetlerle iceri alirken akliniz neredeydi ey insanlar,ben o kadar zamandir bu valizle yolculuk yapiyorum kimse iceri almamazlik etmedi.Ama tabi yer kalmamis iceride neyapsinlar dimi.Olmaz boyle sey diye ucagin icinde de soylenmeye devam ediyorum ve cok esyasi olan herkes kafasini egiyor,hostes gelipkusura bakmayin diyor sadece.Surekli ya sabir cekiyorum bu da gececek diye.Adana ucaginin kalkmasina 15 dk kala iniyoruz.Kosa kosa pasaport kontrolden gecip ichatlara gidiyorum.Bir de ne goreyim onumde uzun bir kuyruk ucak rotar yapmis.Sevineyim mi uzuleyim mi diye dusunemiyorum bile.Oylece bakakaliyorum ve cokuyorum.O kadar yolu kosmak kolay degil tabi ucagi yakalicam diye.Yaklasik 1 saat sonra da TK 0466 nolu ucagim kalkiyor artik icimde hicbir sevinc yoktu desem yeridir.Sadece yatagima yatmak ve butun bu olanlari unutmak istiyordum.
     Adana'ya vardim sonunda ,ama birsey olucagi belliydi yani olmasa sasardim,valizim yok.Hicbirsey diyemiyorum artik iyi tamam diyorum bilgilerim bunlar beni haberder edin .Gorevli kiz sasiriyor,bagirip cagirmicakmisiniz diyor,inanamiyor ilk defa boyle oluyormus.Ne komik degil mi aslinda avazi ciktigi kadar bagirmak isteyen ben sadece susuyorum bu durum karsisinda.Ve nihayet 25 Haziran aksam saat 9 gibi memleketimdeyim.
     Bundan sonrasinda gunlerce kendime gelemedim,valizim birkac gun sonra gelincede gunlerdir cildim icin kullanmam gereken temizleyicimi kullanamadim ve stresle birlikte yuzum reaksiyon gosterdi.Bunun sonucunda doktor tedavisine basladim
ve disari bile cikamaz oldum.Daha anlatabilecegim birsuru detay var,ancak farkindayim ki cok uzun oldu ve sanirim siz bunu okumayacaksiniz bile.Ya da okusaniz bile aman deyip geciceksiniz.Sure asimi denen sey olmusmudur bilmiyorum ama inanin bukadar uzun zaman sonra yollamamda da gecerli sebeplerim var.Oncelikle ailemle hasret gidereyim sonra yazarim dedim,yine de basladim yazmaya fakat anneannemi kaybedince hersey yarim kaldi hayatimda.
     Simdi soruyorum size benim yerimde siz olsaydiniz neyapardiniz???Ya da benim yerimde annem olsaydi,55 yasinda bir kadin ve hic ingilizce bilmiyor biz rahat ve guvenli olur diye Thy bileti aliyoruz,ne olacakti???Abd ya gelmesin mi hic cozum bu mu.Peki calisan ve sadece 2 haftalik izni ile Tr ye donmeye calisan esim olsaydi bu kisi ,dusunebiliyormusunuz kacgunu yolculukta gecicekti ve sonrasida kendine gelmek icin bosa gidicekti.Peki ya anneannemi o zaman kaybetmis olsaydim ve onun icin Tr ye donmeye calisiyor olsaydim.vs vs vs Daha birsuru ornek ve karsimda hic bulamadigim Thy yetkilileri.Ben birdaha nasil guvenirim size kendimi ve ailemi nasil emanet edebilirim size lutfen gercekten ciddi ve musteri memnuniyetini umursayan bir kurumsaniz bana bunlari cevaplandirin. ‘Her ucak rotar yapabilir’ sakin bu kadar basit bir cevap ile gecistirmeyin .

10 yorum:

bitter dedi ki...

Çok ama çok zor bir yolculuk olmuş gerçekten, okurken ben bile gerildim. Dil için yurt dışına gitme isteğim vardı şartlarım el verseydi ama inan korktum:( benim çat pat ingilizcemle şu çileyi çektiğimi düşünmek bile istemiyorum.. Çok çok geçmiş olsun canım :( Ananenede Allah rahmet eylesin :(((

POLLYANNA dedi ki...

Bittercim, cok tesekkurler hic sorma iste olanlar ortada ve muhatap hickimse yok...Gidebilirsen mutlaka git yurtdisina bambaska bir tecrube, zaten hep boyle olacak diye bir kural yok :)) Bu da benim sansimdi sanirim :))Sevgiler

POLLYANNA dedi ki...

Bittercim, cok tesekkurler hic sorma iste olanlar ortada ve muhatap hickimse yok...Gidebilirsen mutlaka git yurtdisina bambaska bir tecrube, zaten hep boyle olacak diye bir kural yok :)) Bu da benim sansimdi sanirim :))Sevgiler

lily of the valley dedi ki...

Canım yaa korkunç bir hikaye gerçekten.. Sen güvenip kendi ulkenin havayolu ile seyahat ediyorsun üstelik daha fazla para veriyorsun ama onlar seni muhatap bile almıyorlar herhangi bir sorunda ya da terslikte.
Seninle de konuştuk ne yazık ki kendi ülkemizin firması kendi vatandaşlarına böyle davranıyor ne acı

POLLYANNA dedi ki...

Hic sorma Lilycim sen de biliyorsun iste ama benim pesini birakmaya hic niyetim yok dogrusu:)

lily of the valley dedi ki...

Bence de bırakma seni perian etmişler. İnternette şikayet siteleri falan var oraya gönder bence.
Bir de burada reklamında diyorlar Feel like a star !!!

Joey Potter dedi ki...

Her yer açıkken bizim paşa torunlarının ofislerinin kapalı olması ayrı bir güzellik! Geçmiş olsun inşallah tekrar yaşamazsınız böyle tatsız bir tecrübe. Netice ne oldu peki? Yanıt yok sanırım hala.

POLLYANNA dedi ki...

Joeycim, cok kotu bir tecrube idi umarim dedigin gibi birdaha yasamam...Netice de aynen YANIT YOK :)

Adsız dedi ki...

Merhaba, tesadufen yazinizi okudum THY ile ilgili. Beni de bir kac yil once perisan etmislerdi, ucaklari kacirdim, bavullarim kayboldu vs. Aylarca ugrasmama ragmen ve de sorumlu olan kisilerin isimlerini bilmeme ragmen hic bir sonuc alamadim. Sonunda BBB'ye sikayet ettim, ne kadar cabuk sonuc aldigimi anlatamam. Tavsiye ederim. Umarim bir sonuc alirsiniz.

POLLYANNA dedi ki...

Gercekten mi, cok tesekkurler, umarim dedigin gibi olur...

Related Posts with Thumbnails